Electricitatea soseste in 1900

Progresele in stiinta electricitatii au permis ca sistemele sa fie modernizate incepand cu anul 1900. Becurile electrice au inlocuit becurile cu gaz pentru a sublinia liniile cadrului Turnului. Pentru Targul Mondial din 1925, André Citroën a avut privilegiul sa-si vada numele pe trei laturi ale Turnului cu litere uriase, luminoase, datorita talentului lui Fernando Jacopozzi. Aceste litere au continuat sa lumineze Turnul pana in 1936, cu un ceas ridicat in E de Citroën in 1933.

Targul Mondial din 1937 a inspirat un alt proiect, creat de arhitectul André Granet, care era casatorit cu una dintre nepoatele lui Gustave Eiffel. A concentrat luminile pe structura interioara a Turnului, sub primul etaj si intre cei patru stalpi. Tuburile fluorescente au desenat un model de dantela. Treizeci de reflectoare au luminat Turnul din exterior. Acestea au fost inlocuite in 1958 cu 1.290 de lumini mici pozitionate in jurul Turnului in transee mici.

Classlights are mult respect pentru pionierii luminii. Respectam munca si dedicatia inventatrilor si de aceea dorim sa va inforamam  ca in magazinul nostrum puteti gasi cele mai calitative produse . Va invitam sa descoperiti o lume noua , o lume plina de lumina.

O iluminare noua, spectaculoasa in 1985

Inovatia majora in iluminatul Turnului a avut loc in 1985, cand, in cadrul campaniei de restaurare, in interiorul structurii acestuia au fost instalate 336 de lumini cu vapori de sodiu. Proiectat de inginerul de iluminat Pierre Bideau, acest sistem a creat un efect spectaculos deoarece Turnul insusi a devenit o sursa de lumina, ca o bijuterie in carcasa sa, cu o nuanta destul de galbuie-portocalie.

Inaugurat la 31 decembrie 1985, acesta este sistemul de iluminat pe care il vedem si astazi. In 2004, puterea spoturilor a fost redusa de la 1000 w la 600 w, dar cu o eficienta mai buna, ceea ce permite o economie considerabila de energie, pastrand acelasi efect frumos.

O completare a fost adaugata incepand cu 1 ianuarie 2000, cu 20.000 de lumini stralucitoare plasate direct pe structura Turnului de catre echipe de alpinisti. Intentionate ca o masura temporara, aceste lumini au fost demontate in 2001, iar apoi repuse un an mai tarziu. Sclipesc timp de 10 minute, apoi, pentru a economisi energie electrica, timp de cinci minute la fiecare ora pe ora pana la ora 1 dimineata. Pe langa sclipici, farul de pe varf a fost inlocuit cu patru spoturi care matura succesiv un sfert din orizont, dand astfel iluzia unui far care se intoarce in jurul varfului.

Classlights atingerea de finete din casa ta !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10% DISCOUNT
Obtine 10% reducere la prima comanda. Introdu adresa de email:
    DA, VREAU
    Sunt de acord cu termeni si conditii